ABOUT

Sunt dascăl de un sfert de secol (cum îmi place să spun) și pe lângă noțiunile de fizică pe care îi învăț pe copii  să le descifreze, încerc să îi fac să conștientizeze cât de importantă  este încrederea de  sine, dorința de cunoaștere și bucuria pe care ți-o dă fiecare nouă zi.  Îi învăț să se bucure de tot ce este în jurul lor, să prețuiască trecutul, să trăiască prezentul și să viseze la viitor.

În fiecare zi mă bucur de zâmbetul copiilor mei, atât al celui de acasă, cât și al celor de la școală, dar mai ales învăț de la ei că lucrurile simple sunt cele care ne înfrumusețează viața și că indiferent câți ani au trecut, copilul din mine trebuie să trăiască veșnic.

Am trei mari pasiuni : lectura, teatrul, clownii și nu pierd nicio ocazie să împărtășesc cu copiii mei experiențe  extraordinare legate de acestea . Încerc să-i fac să înțeleagă  că pasiunile ne fac mai buni, mai fericiți, mai toleranți.

005

Pentru tot ce am primit de la copiii mei, ma simt datoare cu acest blog,care sper sa-I ajute sa inteleaga si chiar sa iubeasca FIZICA.Experienta mi-a demonstrat ca trebuie sa ii invat sa o caute si sa o gaseasca in viata de fiecare zi, in tot ce este in jurul lor.

De ce, “Fizica un DE CE elucidat”? DE CE-ul este intrebarea fara de care fizica nu ar exista, iar de elucidarea lui mi-am propus sa ma ocup in articolele mele. Voi pleca de la situatii cu care ne confruntam in fiecare zi si voi incerca sa le explic, astfel incat copii sa inteleaga notiunile teoretice si motivul pentru care aceste notiuni sunt studiate la scoala.Ideea mi-a venit de pe vremea cand fiica mea, pe atunci destul de mica, avea tot felul de intrebari  care ma puneau in dificultate. Cum sa-i explici unui copil de trei ani, de ce nu-si poate prinde umbra, de ce piatra aruncata in sus , se intoarce pe pamant, de ce ploua, de ce zapada se topeste? Raspunsurile deveneau din ce in ce mai complexe, pe masura ce ea crestea. Acum imi propun sa elaborez raspunsuri pentru toti copiii ce vor fi interesati sa le afle.

Asadar, la drum,dragii mei!

27 thoughts on “ABOUT

  1. Va multumesc pentru apreciere. Poza este a unui poster pe care l-am facut impreuna cu elevii mei,in urma cu cativa ani. Exista una si in articolul “Fizica in viata cotidiana”. Vor mai aparea si altele.

   Like

 1. Poza este foarte reprezentativă, mesajul v-a fost înțeles cu siguranță. Sincer să fiu, abia aștept postarea de azi/mâine. Voi încerca să verific din când în când blogul. 🙂

  Like

 2. ce poveste uimitoare si va gasesc aici in tot ce spuneti, ca si cum as fi la scoala si as sta in banca iar dumneavoastra ne povestiti despre fizica care o intalnim peste tot

  Like

 3. Doamnă va mulțumim din suflet pentru tot ce nea-ti învățat până acum despre viață, pe care trebuie să o trăim la maxim și să nu lăsam momentele frumoase să se scurgă atât de repede …mulțumim mult și mi-as dori să vorbim mai mult despre viață în această ultima saptamaina din primul semestru…MULTUMESC…!!!

  Like

 4. As dori sa va dau un sfat :::
  Va rog ( daca. Puteti ) sa faceti un articol despre primavara( fapte care tin de fizica din acesta perioada minunata ; precum iarna)
  😉

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s