About

 

Sunt dascăl de un sfert de secol (cum îmi place să spun) și pe lângă noțiunile de fizică pe care îi învăț pe copii  să le descifreze, încerc să îi fac să conștientizeze cât de importantă  este încrederea în  sine, dorința de cunoaștere și bucuria pe care ți-o dă fiecare nouă zi.  Îi învăț să se bucure de tot ce este în jurul lor, să prețuiască trecutul, să trăiască prezentul și să viseze la viitor.

În fiecare zi mă bucur de zâmbetul copiilor mei, atât al celui de acasă, cât și al celor de la școală, dar mai ales învăț de la ei că lucrurile simple sunt cele care ne înfrumusețează viața și că indiferent câți ani au trecut, copilul din mine trebuie să trăiască veșnic. 

005

Am trei mari pasiuni : lectura, teatrul, clownii și nu pierd nicio ocazie să împărtășesc cu copiii mei experiențe  extraordinare legate de acestea . Încerc să-i fac să înțeleagă  că pasiunile ne fac mai buni, mai fericiți, mai toleranți.

Pentru tot ce am primit de la copiii mei, mă simt datoare cu acest blog,care sper să-i ajute să înţeleagă şi chiar să iubească FIZICA.Experienţa mi-a demonstrat că trebuie să îi învaţ să o caute în viaţa de fiecare zi, în tot ce este în jurul lor.

De ce, “Fizica un DE CE elucidat”? DE CE-ul este întrebarea fără de care fizica nu ar exista, iar de elucidarea lui mi-am propus să mă ocup în articolele mele. Voi pleca de la situaţii cu care ne confruntăm în fiecare zi şi voi încerca să le explic, astfel încât copiii să înţeleagă noţiunile teoretice şi motivul pentru care aceste noţiuni sunt studiate la şcoală.Ideea mi-a venit de pe vremea când fiica mea, pe atunci destul de mică, avea tot felul de întrebari  care mă puneau în dificultate. Cum sa-i explici unui copil de trei ani, de ce nu-şi poate prinde umbra, de ce piatra aruncată în sus , se întoarce pe pamant, de ce plouă, de ce zapada se topeşte? Răspunsurile deveneau din ce în ce mai complexe, pe măsură ce ea creştea. Acum îmi propun să elaborez răspunsuri pentru toti copiii ce vor fi interesaţi să le afle.

Aşadar, la drum, dragii mei!

 

 

 

 

One thought on “About

  1. Cu ocazia sarbatorii de Sfanta Maria ,va urez un calduros “La multi ani!” .Multa ,multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi ,o zi minunata

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s